Sezon grillowy z grzybami

3 lata temu

Już jutro majówka.

A to oznacza wielkie gril­lowanie. Pamię­ta­j­cie, że ide­al­nie nadają się do tego pieczarki. Brakuje Wam pomysłów?

Z mniejszych pieczarek może­cie zro­bić sza­szłyki z Waszymi ulu­bionymi dodatkami (mięso, cebula, papryka)lub owinąć boczkiem. Nato­mi­ast przy więk­szych pieczarkach ulu­bione dodatki doda­j­cie na ich wierzch.

Bocz­ni­aki, pieczarki można gril­lować same tylko z dodatkiem soli i pieprzu.

Kilka propozy­cji poniżej:

Szaszłyki z pieczarek

Pieczarki na patyku z boczkiem

Pieczarki z boczkiem na patyku

portobello nadziewane

pieczarki nadziewane 2

Napisz­cie do nas jeśli chce­cie podzielić się swoimi przepisami.

Życzymy wszys­tkim wspani­ałej pogody i udanego wypoczynku.