Kotleciki z kurczakiem i pieczarkami

Skład­niki

  • 500 g pieczarek
  • 1 cebula
  • pod­wójna pierś z kurczaka
  • 4 jajka
  • 6 łyżek mąki
  • 3 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • tłuszcz do smażenia
  • sól, pieprz

Sposób przy­go­towa­nia

Oczyszc­zone pieczarki kroimy w plas­terki, cebule w drobną kostkę i pods­mażamy. Doda­jemy prze­ciśnięty przez praskę czos­nek i pietruszkę, dopraw­iamy solą i pieprzem. Odstaw­iamy do wystyg­nię­cia. Jajka łączymy z mąką, doda­jemy pokro­joną w kostkę pierś z kur­czaka, smażone pieczarki, dopraw­iamy solą i pieprzem. Ciasto nabrać na łyżkę i położyć na patel­nie z roz­grzanym tłuszczem. Smażymy z dwóch stron na zło­cisty kolor.