Kotleciki z kurczakiem i pieczarkami
Składniki
- 500 g pieczarek
- 1 cebula
- podwójna pierś z kurczaka
- 4 jajka
- 6 łyżek mąki
- 3 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- tłuszcz do smażenia
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
Oczyszczone pieczarki kroimy w plasterki, cebule w drobną kostkę i podsmażamy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pietruszkę, doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do wystygnięcia. Jajka łączymy z mąką, dodajemy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, smażone pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto nabrać na łyżkę i położyć na patelnie z rozgrzanym tłuszczem. Smażymy z dwóch stron na złocisty kolor.